Alexander Shorokhoff

V-Watches is the exclusive distributor of Alexander Shorokhoff watches in Greece and Cyprus

Alexander Shorokhoff: Alexander Shorokhov

Ο Alexander Shorokhov, ιδρυτής της manufacture ωρολογοποιίας που φέρει το όνομά του, γενήθηκε στη Μόσχα το 1960. Σπούδασε αρχιτεκτονική και έγινε πολιτικός μηχανικός, ένα επάγγελμα που αποκάλυψε την κλίση του για χρώματα και σχήματα και την ικανότητά του για ασυνήθιστο και εξαιρετικό σχεδιασμό.
Στα πλαίσια της συμφωνίας του τότε Γερμανού Ομοσπονδιακού Καγκελάριου Helmut Kohl και του τότε Προέδρου της Ρωσίας Mikhail Gorbatshov, ο Alexander Shorokhoff ήρθε στη Γερμανία το 1991 σαν ένας από τα πιο ικανά διοικητικά στελέχη προκειμένου να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Υπουργείο Οικονομικών στο Hessen.
Μόλις ένα χρόνο αργότερα ο Alexander Shorokhoff κατάφερε να ιδρύσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο διανομής ρολογιών για τη μεγαλύτερη και την πιο σημαντική Ρωσική μάρκα Poljot, ακριβώς πριν την ίδρυση του δικού του brand ρολογιών Poljot International, το 1994.
Όποιος γνωρίζει τον Alexander Shorokhoff ξέρει ότι δεν ικανοποιείται κάνοντας μισά πράγματα. Ήθελε να δημιουργεί ρολόγια μόνος του, με υψηλότερα πρότυπα κατασκευής, ποιότητας και σχεδιασμού. Πολύ γρήγορα έθεσε στον εαυτό του καινούργιο στόχο και το 2003 στη Γερμανία έκανε το επόμενο βήμα. Στην καρδιά του Alzenau, μίας ειδυλλιακής πόλης στη Βαυαρία ίδρυσε την ωρολογοποιία Alexander Shorokhoff που φέρει το όνομά του. Το διπλό ff στο τέλος του ονόματός του, υπογραμμίζει την ρωσική καταγωγή του και το ιστορικό υπόβαθρο της μάρκας, για το οποίο ο Alexander Shorokhov νοιώθει πολύ περήφανος.
Ο Alexander Shorokhoff είναι πολίτης του Κόσμου. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει αντλώντας έμπνευση από τις πολλές χώρες που επισκέπτεται και τους πολιτισμούς με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Ωστόσο η κύρια πηγή έμπνευσής του παραμένουν οι ρωσικές του ρίζες, και η πλούσια και έντονη, χιλιετής καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση, στην οποία βασίζονται.
Όλες αυτές οι πτυχές σε συνδυασμό με τη γερμανική ακρίβεια έχουν ως αποτέλεσμα το ασυνήθιστα ξεχωριστό design των ρολογιών, συνοδευμένο με πολλή αφοσίωση, εξαιρετική ποιότητα και μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια

Alexander Shorokhoff: 25 Years

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 η ωρολογοποία Alexander Shorokhoff γιορτάζει την 25 η επέτειό της.
Ο ιδρυτής, εκτελεστικός διευθυντής και σχεδιαστής της manufacture, Alexander Shorokhov έχει ιδρύσει την παγκόσμια πολυτελή του μάρκα στο Alzenau της Γερμανίας. Από το πολύ ταπεινό ξεκίνημά της, η εταιρεία έχει μετατραπεί σε μία διεθνώς γνωστή ωρολογοποιία και τα ρολόγια Alexander Shorokhoff είναι αντικείμενα πόθου για τους λάτρεις των ρολογιών από όλο τον κόσμο.
Αυτή η επιτυχία γιορτάζεται με αφορμή την 25η επέτειο στο Alzenau και με τους συνεργάτες της manufacture σε όλο τον κόσμο

Alexander Shorokhoff: Art on the Wrist

Art on the Wrist: Μεταφορά αντίληψης, έμπνευσης και συναισθημάτων μέσω μίας μοναδικής δημιουργικής έκφρασης, σε μορφή ενός ρολογιού.
Για τη manufacture Alexander Shorokhoff ένα ρολόι δεν είναι απλώς ένα χρηστικό αντικέιμενο, αλλά ένα παράθυρο στην ψυχή μας, όπου η δημιουργικότητα ζωντανεύει.
Με ασυνήθιστο και δημιουργικό σχεδιασμό των τριών συλλογών Alexander Shorokhoff Heritage, Avantgarde και Vintage σε συνδυασμό με περίτεχνη εγχάραξη και πολλά χειροποίητα κομμάτια, τα ρολόγια Alexander Shorokhoff προσελκύουν την προσοχή ανά τον κόσμο. Τα ρολόγια Alexander Shorokhoff είναι μοναδικά έργα τέχνης μέγιστης ακρίβειας.

Η συλλογή Heritage αποτελείται από μοντέλα όπως Tolstoy, Alexander Pushkin, Tchaikovsky και Dostoyevsky, τα οποία είναι αφιερωμένα στη ρωσική τέχνη και πολιτιστική κληρονομιά του 19 αιώνα. Η συλλογή συνδυάζει κλασικό design με ιδιαίτερα χρώματα και σχήματα, αλλά επίσης με παραδοσιακή εγχάραξη, επισμάλτωση και με περίτεχνες λεπτομέρειες.

Η συλλογή Alexander Shorokhoff Avantgarde επικεντρώνεται εξολοκλήρου στο σχεδιασμό: ακολουθώντας τα ίχνη της Ρωσικής Σουπρεματισμού και εμπνευσμένα από την ρωσική και ευρωπαϊκή τέχνη και πολιτισμό του 20 αιώνα, τα ρολόγια της συλλογής Alexander Shorokhoff Avantgarde προκαλούν με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες και τους ασυνήθιστους συνδυασμούς χρωμάτων και σχημάτων.  Τα ρολόγια της σειράς Alexander Shorokhoff Avantgarde απευθύνονται σε ισχυρές προσωπικότητες που εκφράζουν μία σύγχρονη και ανεξάρτητη στάση ζωής.

Η συλλογή Vintage είναι μέρος της συλλογής Alexander Shorokhoff Avantgarde και κατασκευάζονται στο ίδιο στυλ. Η ιδιαιτερότητά της? Τα ρολόγια Alexander Shorokhoff Vintage είναι εξοπλισμένα με ιστορικούς ρωσικούς μηχανισμούς, οι οποίοι δεν κατασκευάζονται πια. Οι μηχανισμοί αποκαθίστονται πλήρως, εκσυγχρονίζονται, χαράσσονται στο χέρι και μερικά μέρη τους κατασκευάζονται από την αρχή.

Όλη η ομάδα της manufacture Alexander Shorokhoff χαρίζει σε κάθε ρολόι όλη την προσοχή και όλη την αφοσίωσή της προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ένα από κάθε άποψη ποιοτικό ρολόι, το οποίο διατηρεί την αξία του χάρη στη μοναδικότητά του.

Η τέχνη δεν γνωρίζει όρια, αλλά είναι η τέχνη που μορεί να ξεπεράσει κάθε σύνορο

Alexander Shorokhoff: Watch Manufacture

Τα κεντρικά της ωρολογοποιίας Alexander Shorokhoff η οποία δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται στην καρδιά του Alzenau, μίας ειδυλλιακής πόλης στη Βαυαρία. Η manufacture Alexander Shorokhoff είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας, εξαιρετικό σχεδιασμό και παραδοσιακή χειροποίητη τεχνική. Η Alexander Shorokhoff ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό δημιουργώντας ρολόγια που δεν είναι μόνο χρηστικά αντικείμενα αλλά πραγματική Τέχνη στον Καρπό (Art on the Wrist). Αυτό ακριβώς διακρίνει τη manufacture από πολλές ωρολογοποιίες.
Η παραγωγή ρολογιών υψηλής ποιότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μία εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη πείρα. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων εργαζομένων, η manufacture Alexander Shorokhoff σχεδιάζει και κατασκευάζει θαυμάσια ρολόγια που συνδυάζουν το πρωτοποριακό design με την υψηλή ποιότητα, καθώς και με την εκλεπτυσμένη εγχάραξη που γίνεται στο χέρι. Η manufacture θέτει στόχο και πάντα επιδιώκει τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, έχοντας πάντα στο μυαλό την εταιρική της φιλοσοφία.
Προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένο προιόν, κάθε μοντέλο διανέμει μία μεγάλη διαδρομή με πολλά στάδια, ξεκινώντας από την χάραξη και την επεξεργασία μηχανισμού, μέχρι τη ρύθμιση και τη συναρμολόγηση. Στην Alexander Shorokhoff κάθε μηχανισμός επεξεργάζεται πλήρως, εκσυγχρονίζεται και έτσι λαμβάνει τη διάκριση του Made in Germany.

Κάθε ωρολογοποιός της manufacture είναι υπεύθυνος για το ρολόι που κατασκευάζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο τέλος κάθε τεχνίτης πιστοποιεί και υπογράφει τη λεπτομερή περιγραφή του συγκεκριμένου ρολογιού, με ενδείξεςι όπως η απόκλιση που έχει παρουσιάσει, το εύρος παλμών και την αδιαβροχότητα. Κάθε πιστοποιητικό περιέχει και τον σειριακό αριθμό του ρολογιού, ο οποίος είναι χαραγμένος και στο πίσω καπάκι της κάσας.

Τα τελευταία χρόνια η μάρκα Alexander Shorokhoff έχει αναπτυχθεί σε μία ωρολογοποιία πολυτελείας, που δημιουργεί χειροποίητα ρολόγια με αξέχαστο design, υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Ανεξαρτήτως από όλα τα σχέδια και τα νέα που θα φέρει το μέλλον, ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει για την manufacture Alexander Shorokhoff: η επιμονή να κατασκευάζει ρολόγια με παραδοσιακή δεξιοτεχνία και όμορφο, τέλειο και ελκυστικό σχεδιασμό

www.alexander-shorokhoff.de