Vostok-Europe

Η V-Watches είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Vostok-Europe στην Ελλάδα και Κύπρο

 

Η ιστορία της Vostok-Europe ξεκινάει στη Ρωσία τη δεκαετία του 1930, όταν στη Μόσχα ιδρύεται το εργοστάσιο Vostok. Στις αρχές του 1940, λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το εργοστάσιο μεταφέρεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, όπου παραμένει έως σήμερα.  Στη διάρκεια του Πολέμου το εργοστάσιο αναλαμβάνει την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού. Η παραγωγή ωρολογίων χειρός ξαναξεκινάει μετά το τέλος του Πολέμου, αλλά το ύφος και ο προορισμός των ρολογιών παραμένει ο ίδιος – στρατιωτικά ρολόγια για τους αξιωματικούς του σοβιετικού στρατού.

Tο εργοστάσιο Vostok είναι το μόνο από τα πολλά εργοστάσια ωρολογοποιίας της Ρωσίας, που εξακολουθεί να λειτουργεί και να παράγει παραδοσιακούς ρωσικούς μηχανισμούς μέχρι σήμερα.

Στις αρχές του 2000, μία ομάδα δυναμικών νέων ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους υπήρξαν υπάλληλοι της Vostok, αποφασίζει να ιδρύσει μία καινούργια εταιρεία, η οποία θα κατασκεύαζε προσιτά ρολόγια με ρωσικούς μηχανισμούς, αλλά σε μοντέρνο σχεδιασμό, και σε ποιότητα υλικών που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές ευρωπαϊκές ωρολογοποιίες.

Το 2003 ιδρύθηκε η Vostok-Europe στο Vilnius της Λιθουανίας. Η νεά εταιρεία χάρη στον πολύ πετυχημένο σχεδιασμό και στην εξαιρετική αναλογία τιμής/ποιότητας των μοντέλων της, έγινε γρήγορα γνωστή και αγαπητή σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.  Συμμετέχοντας  στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις και με παρουσία στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά περιοδικά ωρολογοποιίας, κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα στα πιο γνωστά και προβεβλημένα brands.

Αρχικά η νέα εταιρεία συνεργαζόταν μόνο με το εργοστάσιο της Vostok, κατασκευάζοντας ρολόγια μόνο με  3 συγκεκριμένους τύπους ρωσικών μηχανισμών. Η ανατροπή ήρθε, ωστόσο, με την έναρξη συνεργασίας της Vostok-Europe με τις πιο επώνυμες και αξιόπιστες ιαπωνικές εταιρείες-κατασκευάστριες μηχανισμών. Έτσι η συλλογή της Vostok-Europe εμπλουτίστηκε με αρκετά ρολόγια με complications,  ενώ  σήμερα περίπου το 1/3 του συνόλου των ρολογιών ακόμη  φέρουν ρωσικούς μηχανισμούς.

Κάθε μοντέλο της Vostok-Europe φέρει το όνομα ενός επιτεύγματος της σοβιετικής τεχνολογίας και συνδέεται με αυτό στο σχεδιαστικό και στο τεχνικό επίπεδο. Έτσι η πολυγωνική στεφάνη του μοντέλου Rocket N1 θυμίζει τη βάση του μεγαλύτερου πυραύλου στον κόσμο. Το μοντέλο Anchar, αφιερωμένο στο γρηγορότερο υποβρύχιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, είναι καταδυτικό, ογκώδες και έχει το υποβρύχιο χαραγμένο στο πίσω καπάκι του, ενώ ο δείκτης δευτερολέπτων του καταλήγει σε σχήμα άγκυρας για να συμπληρώσει το ύφος του ρολογιού.

Από το 2004 τα ρολόγια Vostok-Europe αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και Κύπρο από την Βήχος Ωρολόγια, με τη συμβολή της οποίας, η Vostok-Europe δραστηριοποιείται στο χώρο custom made ρολογιού. Aπό το 2008 έχει προμηθεύσει πολλές ομάδες Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με ρολόγια ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με τα εμβλήματα και τα μοιρόσημά τους.

Πολλά projects επίσης συνδέουν τη μάρκα με το χώρο του Ποδοσφαίρου, μιας και από το 2010 έχει ξεκινήσει η συνεργασία της Vostok-Europe και της Βήχος Ωρλόγια με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Σύντομα η μάρκα επεκτάθηκε σε αρκετά FC clubs σε Ελλάδα και Κύπρο  (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια κ.ά.)

Από το 2011 η Vostok-Europe είναι υπερήφανος χορηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ελεύθερης Κατάδυσης (AIDA Hellas) στηρίζοντας την προσπάθεια των άξιων αθλητών της στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ελεύθερης Κατάδυσης.

 

Από το 2013 ο διάσημος Λιθουανός πιλότος επιδείξεων και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακροβατικών Επιδείξεων, Jurgis Kairys είναι ο επίσημος πρεσβευτής της Vostok-Europe. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας τιμήθηκε από τη Vostok-Europe με τη συμμετοχή του Kairys σε μία σειρά από airshow ανά την Ευρώπη, και μεταξύ άλλων με μία εντυπωσιακή επίδειξή του στα πλαίσια του Athens Flying Week το Σεπτέμβιο του 2013. Δύο συλλεκτικά ρολόγια διακοσμημένα με την υπογραφή του, έχουν κυκλοφορήσει από την Vostok-Europe προς τιμήν του Jurgis Kairys.

 

 

www.vostok-europe.com